Jump to content

Regulamentul forumului ClubSsangyong.ro


Admin

Recommended Posts

1. Generalități


Acest forum este guvernat de o serie de reguli clare, care trebuie respectate de către toți membrii săi, din momentul în care se înregistrează și își creează un cont.


Înregistrarea nu este necesară pentru a citi mesajele postate de membrii deja înscriși, ci doar pentru a avea acces la anumite secțiuni, pentru a putea răspunde la mesaje, a putea descărca fișiere sau a avea dreptul de a deschide noi topicuri de discuții.Toți membrii înregistrați trebuie să înțeleagă că utilizarea de către ei a forumului nu este un drept, ci un privilegiu acordat de către ClubSsangyong.ro, administratorii forumului rezervându-și astfel dreptul de a-și selecta userii. Orice încălcare a prezentului Regulament permite moderatorilor sau administratorilor ClubSsangyong.ro să dea avertismente și în cele din urmă să restricționeze (la libera lor discreție) accesul membrilor în cauză, pe perioada nedeterminată.Niciun membru al forumului nu poate invoca drept scuză pentru încălcarea Regulamentului faptul că nu știa de existența lui. Administratorii ClubSsangyong.ro își asumă obligația de a posta în permanență un link către prezentul Regulament pe pagina principală a forumului, astfel ca acesta să poată fi ușor identificat și citit.


ClubSsangyong.ro are dreptul să modifice oricând prevederile Regulamentului; recomandarea noastră este ca userii să citească periodic prezentul document, pentru a cunoaște eventualele actualizări.


2. Interdicții


Pe forumul ClubSsangyong.ro urmatoarele activități ale membrilor sunt strict interzise:a. Crearea și folosirea de "clone" (mai multe conturi ale aceluiași utilizator). Descoperirea de către moderatori a acestor conturi va duce la suspendarea definitivă a conturilor clonelor și suspendarea pe o perioadă de 15 de zile a contului principal.b. Atacul la persoană, jignirea sub orice formă a membrilor forumului, folosirea de cuvinte obscene, amenințătoare, abuzive sau indecente, comportament nepotrivit sau ofensator. Un comportament civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior și nu a persoanelor care le-au postat.c. Postarea de informații, fișiere etc, cu încălcarea dreptului de autor și a drepturilor conexe prevăzute de Legea 8/1996, precum și a oricăror alte drepturi ale terților. Toate drepturile de autor (copyright) asupra fotografiilor atașate în cadrul forumului aparțin autorilor. Reproducerea lor (pe orice suport) fără permisiunea autorilor reprezintă o încălcare a legilor în vigoare. Dacă doriți să le folosiți vă rugăm să contactați autorii lucrărilor. ClubSsangyong.ro nu iși asumă în nici un fel obligația de a proteja pozele afișate în cadrul forumlui, de a despăgubi autorii și nici de a ajuta autorii să fie despăgubiți pentru pagubele pe care le-au suferit.d. Postarea de discuții sau deschiderea de topicuri despre subiecte care contravin legilor României (incluzând dar fără a se limita la informații false, vulgare, defăimătoare, rasiste, cu orientare sexuală sau orice alte date considerate ilegale pe teritoriul României) sau care instigă la încălcarea acestor legi.e. - 1). Crearea de topicuri noi ce au subiect similar cu topicuri existente.


- 2). Postarea aceluiași mesaj sau postarea de mesaje similare pe mai multe topicuri de conversație ("flood").f. Postarea de discuții care nu au legatură cu subiectul în cauză ("offtopic"). Moderatorii își rezervă dreptul de a șterge aceste comentarii și de a da un avertisment userilor în cauză.


g. Scrierea mesajelor cu deformări ale limbii române, de genul: tz, sh, k, etc. Pentru a se face mai bine ințeleși, utilizatorii pot folosi diacritice. (ţ, ş, etc).


h. Folosirea abuzivă a smiley-urilor în mesajele postate (iconițele animate), scrierea de mesaje alcătuite exclusiv din astfel de smiley-uri, scrierea exclusiv cu majuscule sau folosirea excesivă a culorilor.


i. Postarea de reclame sub orice formă (inclusiv imaginile/link-urile din avataruri, semnătură, posturi ce nu au legatură cu subiectul...etc). Este interzisă postarea oricărui link din afara domeniului ClubSsangyong.ro în semnătură. În plus, este interzisă postarea de informații ce pot fi considerate reclamă. Pentru exceptii discutați cu Moderatorii sau Administratorii.


j. Folosirea unui nickname asemănător cu unul deja existent (se poate crea confuzie), precum și folosirea drept nickname a numelui unei societăți sau a unei pagini personale web (sancțiunea este banarea imediată).


k. Folosirea de proxy-uri anonime.


l. Atașarea de fișiere ce conțin viruși, troieni, spyware, softuri comerciale fără licență, crack-uri sau orice fel de atașament ilegal sau potențial periculos ; în general este recomandat să nu se atașeze nici un fel de fișier decăt în cazul în care această acțiune are un fundament solid și este pe deplin justificată.


m. Trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate altor membri, chiar dacă este făcută prin intermediul PM, trimiterea de "mailuri nesolicitate", "scrisori în lanț" ori mailuri în masă, mesaje instant etc; este de asemenea interzisă publicarea, transmiterea sau referirea la orice joc de tip "piramidal" sau orice altă activitate menită a înșela încrederea unor alte persoane, precum și orice activități similare unor fapte în privința cărora s-a probat in trecut potențialul infracțional.


n. Colectarea oricărui gen de informație indentificabilă personal de la utilizatori sau membrii ai forumului.


p. Restricționarea în orice mod a accesului altor membri la platformele de comunicație puse la dispoziție de administratori prin intermediul forumului.


q. Folosirea de mijloace ce blochează și/sau restricționează contorizarea userilor, afișarea mesajelor comerciale sau a contentului original al forumului.


r. Utilizatorii care au permisiunea de a își modifica câmpul member title (utilizatorii cu peste 1000 de posturi), nu trebuie să folosească acest camp pentru a induce pe ceilalți utilizatori în eroare (ex: Admin, Administrator, Mod, Moderator, Super Moderator etc) sau pentru a face reclamă.


s. Folosirea în semnătură a unor elemente (imagini, link-uri, etc) menite să inducă în eroare alți utilizatori ai forumului.


t. Postarea de discuții sau deschiderea de topicuri despre subiecte ce implică sex, politică și religie.


u. Cine nu are activitate pe forum, (adică 0 postări), și ultima logare în cont este mai veche de 150 de zile, i se va șterge contul automat.ClubSsangyong.ro își păstrează dreptul de a investiga și de a lua măsurile legale cuvenite împotriva oricărei persoane care, în opinia sa discreționară, încalcă aceste prevederi, incluzând, fără a se limita la aceasta, indepărtarea conținutului nepotrivit din cadrul forumului sau încetarea calității de membru a acestor persoane. În plus, în caz de suspiciune asupra legalității mesajelor postate, ClubSsangyong.ro își păstrează dreptul de a denunța situația către autoritățile în măsură să aplice legea, acest fapt implicând inclusiv divulgarea către aceste autorități a datelor personale ale celor în cauză.


Prin postarea mesajelor dvs. pe forumul ClubSsangyong.ro sunteți de acord că dumneavoastră sunteți singurul responsabil și veți despăgubi Site-ul sau terții pentru orice pagubă, costuri sau limitări de profit care apar ca urmare a postării, transmiterii sau referinței de către dvs. a unor mesaje al căror conținut încalcă prevederile de mai sus.
3. Recomandări


Membrii trebuie să țină seama de următoarele recomandări privind utilizarea în bune condiții a forumului ClubSsangyong.ro:


a. Să respecte toate interdicțiile de mai sus, în caz contrar, administratorii și moderatorii ClubSsangyong.ro putând apela la sancțiuni, de la un simplu avertisment până la ștergerea contului și restricționarea accesului, iar dacă este cazul, la autoritățile competente potrivit legislației române în vigoare.


b. Să completeze cât mai multe câmpuri din profilul userului precum Locația, Mașina, ...etc. Aceste date pot ajuta pe ceilalți useri și pot reduce la minimum discuțiile de genul "Tu de unde ești sau ce mașină ai?"...


c. Să nu posteze inutil replici de 1-2 cuvinte de genul "Cool", "lol" etc; de asemenea să nu dea un raspuns doar pentru a scrie ceva, ci doar dacă au câteva idei coerente și pertinente la subiect.


d. Dacă fac un comentariu la un mesaj postat imediat anterior, să nu mai folosească citarea integrală a acestuia, pentru a nu îngreuna citirea de către ceilalți utilizatori a textului.


e. Să caute cu atenție (folosind funcția "search") înainte de a deschide un subiect nou.


f. Să nu abuzeze de mesajele PM.


g. Să nu posteze comentarii deplasate la adresa altor membrii și să încerce să îi ajute pe cei care nu cunosc anumite aspecte, chiar dacă unele pot părea foarte "banale" și "simple".


h. Să respecte deciziile moderatorilor și să nu le comenteze pe forumul public; pentru aceste probleme se va folosi PM (private message).


i. Să încerce să creeze topicuri căt mai scurte și clare (a se evita topicuri confuze de genul "Am o problemă. Cine mă poate ajuta?").


j. În cazul mesajelor postate de către persoane juridice, să obțină în prealabil acordul administrației ClubSsangyong.ro


k. Să nu posteze topicuri în care să explice de ce intenționează să renunțe la forumul ClubSsangyong.ro; aceasta fiind o alegere personală, fără relevanță pentru forum.4. Drepturile și obligațiile moderatorilor


Moderatorii sunt obligați:


- Să aibă o atitudine tolerantă față de utilizatori și să-i ajute să-și rezolve problemele fără a antrena vreun tip de dispută cu aceștia.


- Să închidă/șteargă thread-urile doar când acestea încalcă flagrant regulamentul.


- Să explice clar și argumentat motivul pentru care a fost închis un thread, când este cazul.


- Să explice atunci când este necesar pe PM (Mesaj Privat) de ce a șters posturile unui utilizator.


- Să nu abuzeze de thread-urile lipite sus. (importante)
În același timp, moderatorii au dreptul:
- Să șteargă orice post considerat offtopic (în afara subiectului).


- Să curețe orice post ce abundă în smiley-uri și să atenționeze pe PM utilizatorul ce nu respectă regulamentul.


- Să șteargă orice post ce conține reclame de orice fel (reclamă - postarea de link-uri ce nu sunt utile și ontopic (la subiect), postarea de denumiri de firme ce nu au nicio legatură cu subiectul thread-ului, trimiteri repetate către o anumită pagină/firmă...etc).


- Să avertizeze pe PM întotdeauna utilizatorii ce încalcă regulamentul și să propună banarea acestora în cazul în care recidivează.


- Să propună banarea utilizatorilor ce au un limbaj trivial.
5. Drepturile și obligațiile moderatorilor globali


Dintre drepturile de care se bucură moderatorii globali amintim:
- Să atenționeze pe PM utilizatorii ce au semnături/avataruri/limbaj ce nu respectă regulamentul forumului.


- Să baneze fără avertizare utilizatorii ce injură.


- Să propună banarea utilizatorilor ce încalcă repetat regulamentul.


- Să propună noi moderatori pe ariile deficitare și eliminarea moderatorilor ce nu își duc la indeplinire îndatoririle.


- Să steargă fără avertizare thread-urile spam. (de genul "Cumpara viagra si.... etc) și să baneze autorii acestora.


Obligația principală a moderatorilor globali este aceea de a se asigura de buna funcționare a întregului forum în general.
6. Responsabilități


În conformitate cu prevederile termenilor și condițiilor de utilizare ale site-ului http://www.clubssangyong.ro, ClubSsangyong.ro nu are nici un fel de responsabilitate pentru conținutul comentariilor postate de către membri.
Chiar dacă din momentul postării, proprietatea asupra tuturor mesajelor revine ClubSsangyong.ro, dreptul moral de autor și responsabilitatea conținutului aparțin în totalitate celor care au postat respectivele mesaje. Deși încercăm să monitorizăm cât mai bine conținutul mesajelor publicate, ClubSsangyong.ro NU poate fi tras la răspundere pentru oricare din regulile încălcate de membrii acestui forum, cu atât mai mult cu cât caracterul "real time" al postărilor face posibilă oricând încălcarea accidentală a legii.Dacă considerați că ați fost lezat de mesajele postate pe forumul ClubSsangyong.ro


În cazul în care o persoană consideră că i-a fost încălcat dreptul de autor sau că i-au fost cauzate prejudicii prin postarea de mesaje pe forumul ClubSsangyong.ro, noi nu putem dezvălui datele personale ale autorului mesajului, comunicarea acestor date către terți nefiind permisă în lipsa acordului expres al persoanei vizate, în conformitate cu dispozițiile art. 5(1) al legii 677/2001.


Dacă vă considerați nedreptățit în orice mod datorită unui mesaj de pe forum, puteți proceda la sesizarea justiției sau a altui organ abilitat de lege. Noi ne vom conforma și vom răspunde solicitărilor venite din partea unei astfel de autorități publice, atât timp cât ele corespund rigorilor legale, urmând să facem cunoscute datele autorului acestuia către autoritatea competentă și să ne conformăm dispozițiilor acesteia, dacă este cazul.
7. Colaborări


În cazul în care considerați că ați putea fi un bun moderator, puteți trimite oricând o propunere la forum[at]clubssangyong[dot]ro. Așteptăm maximă seriozitate din partea voastră, deoarece munca de moderator nu este așa de simplă cum pare.8. Prevederi finale


Acest regulament intră în vigoare de astăzi, 22.01.2010 și poate fi modificat fără înștiințări prealabile atunci când situațiile noi o impun. Este bine să verificați această pagină periodic.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...