Jump to content

Cine cumpara pe cine... dupa nici un an roata se intoarce.... KG Mobility desemnata compania preferata pentru achizitia Edison Motor


Sorin

Recommended Posts

Acum un an si ceva, SsangYong Motor Company (SYMC) se afla in insolventa si avea nevoie acerba de un investitor care sa cumpere pachetul majoritar de actiuni de la Mahindra & Mahindra care hotarase sa nu mai investeasca in constructorul sud-coreean. Edison Motor a fost declarata compania preferata pentru cumpararea SYMC, dar pentru ca nu a reusit sa achite avansul stabilit in memorandumul semnat, intelegerea a cazut, s-a cautat alt cumparator si a aparut KG Mobility care a reusit finalizarea tranzactiei. 

S-a schimbat actionarul majoritar, Kwak Jae-sun (CEO al KG Group) devine CEO al SYMC si schimba denumirea companiei in KG Mobility in urma integrarii acesteia in grup.

Imediat dupa caderea deal-ului cu SYMC, Edison Motor intra in insolventa ca urmare a cererii acestui fapt de catre creditorii companiei.

In aprilie 2023 tribunalul de insolvente din Changwon a ales KG Mobility ca si companie preferata pentru cumpararea Edison Motor. Nu a aparut niciun alt pretendent la cumparare.

In 3 iulie 2023 KG Mobility s-a anuntat ca si finalista in procesul de cumparare a Edison Motor!

Parca e in fabule, cine cumpara pe cine...

Sursa: Agentia de stiri Yonhap https://bit.ly/3NDRBQH

  • Haha 1
Link către comentariu
Distribuie pe alte platforme sociale

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...