Florin Postat Martie 8, 2023 Distribuie Postat Martie 8, 2023 Salut A incercat cineva sa înlocuiască difuzoarele de fabrica cu unele mai performante? Ce dimensiuni au, eventual poze, detalii tehnice, etc Doresc să mă ocup de acest aspect prin vara, în concediu, dar dacă a făcut deja cineva este binevenit cu informațiile Mulțumesc Link către comentariu Distribuie pe alte platforme sociale More sharing options...
Bogenel Postat Iunie 29, 2023 Distribuie Postat Iunie 29, 2023 (edited) Salut! O sa schim eu difuzoarele! Difuzoarele au dimensiunea de 5-5.25 inch, dar cu tot cu plasticul care le inconjoara ajung la 6.5 inch. Deci daca doresti sa montezi difuzoare aftermarket poti sa montezi de 6.5 inch. Ai nevoie de Inele si mufe pentru a face un montaj corect. Filmulete cum se monteaza boxele: In al doilea filmulet au taiat difuzorul original din carcasa si au montat difuzor aftermarket de 5 inch in carcasa difuzorului original. Editat Iunie 29, 2023 de Bogenel 3 Link către comentariu Distribuie pe alte platforme sociale More sharing options...
Bogenel Postat Iunie 30, 2023 Distribuie Postat Iunie 30, 2023 (edited) Ieri am schimbat difuzoarele fata-spate cu unele de dimensiunea 6.5 inch. Vreau sa spun ca este alta masina. Am montat boxele la un magazin care se ocupa cu montaj componente audio pentru autoturisme. Pe langa montajul difuzoarelor mi-au antifonat toate usile la interior cu un strat de izolator fonic. Pe fata am montat difuzoare de bass si tweetere separate exact cum a avut masina, iar pe spate am montat difuzoare cu bass si tweetere incorporate. Caracteristicii: Pe fata: Difuzoare Auto Componente cu 2 Cai; Diametru Woofer : 16,5cm (6.5“); Diametru Tweeter : 25mm; Putere Maxima : 320W; Putere Nominala (RMS) : 80W; Impedanta : 4Ω (ohmi); Raspuns in Frecventa : 45Hz - 25000Hz; Sensibilitate : 93,5dB/2,83v/1m; Adancime instalare : 63mm; Magnet : 70mm; Pe spate: Tip Difuzoare Coaxiale; Numar de cai - 2; Dimensiune difuzor (cm) - 16.5; Putere PMPO (W) - 240; Putere RMS (W) - 60; Impedanta (OHM) - 4; Frecventa de raspuns - 50 Hz - 22 kHz; Sensibilitate (dB/W/m) - 91.5; Adancime montare (cm) - 6.1. Concluzie: Muzica se aude excelent, bass-ul il tin la maxim si pot sa duc volumul la maxim fara distorsionare. Nu te scoate din masina bass-ul, dar se aude frumos si simti vibratii de la el. Editat Iunie 30, 2023 de Bogenel 2 Link către comentariu Distribuie pe alte platforme sociale More sharing options...
Bogenel Postat Iulie 12, 2023 Distribuie Postat Iulie 12, 2023 LE: Deoarece boxele pe care le-am montat pe usile din fata erau prea puternice, aveau nevoie de amplificare, am decis sa montez si pe usile din fata aceleasi boxe ca si pe spate + tweeterele originale. Am facut cea mai buna alegere. Acum se aude absolut perfect. Am inalte frumoase si bass foarte profund(Bass Reflex) Eu am montat modelul MTX TR65C si se aud excelent. Tip Difuzoare Coaxiale; Numar de cai - 2; Dimensiune difuzor (cm) - 16.5; Putere PMPO (W) - 240; Putere RMS (W) - 60; Impedanta (OHM) - 4; Frecventa de raspuns - 50 Hz - 22 kHz; Sensibilitate (dB/W/m) - 91.5; Adancime montare (cm) - 6.1. 2 Link către comentariu Distribuie pe alte platforme sociale More sharing options...
Bogenel Postat Iulie 17, 2023 Distribuie Postat Iulie 17, 2023 Am revenit cu doua filmulete ca o completare la postarea anterioara sa va faceti o idee. Recomandat sa ascultati cu castile pe urechi! De retinut ca boxele nu distorsioneaza. Daca simtiti ceva distorsionare pe voce este de la microfonul telefonului cu care am inregistrat. VID_20230717_083849625.mp4 VID_20230717_160318606.mp4 2 Link către comentariu Distribuie pe alte platforme sociale More sharing options...
Marius Postat August 4, 2023 Distribuie Postat August 4, 2023 Am copiat si eu de mai sus Adaptoarele au fost modelate si printate de mine Tivoli_speaker_adapter.stl Link către comentariu Distribuie pe alte platforme sociale More sharing options...
Florin Postat August 21, 2023 Autorul subiectului Distribuie Postat August 21, 2023 Salut, Multumesc colegilor pentru postari Ati facut si antifonarea la usi? Eu am primit o oferta de la mermim, Buna ziua, Pentru antifonare Usi pe 3 straturi avem nevoie de : Stp Gold 4 buc =200 lei Stp accent6 8buc =176 lei Stp biplast wave 2buc =340 lei Manopera montaj 1200 lei Total 2016 lei . Este scump, e ok? Rupe ca pret manopera, sunt singurii din Constanta care au raspuns la cererea mea Link către comentariu Distribuie pe alte platforme sociale More sharing options...
Marius Postat August 21, 2023 Distribuie Postat August 21, 2023 (edited) Eu nu am facut, stiam ca e scump chiar daca fac singur asta si am considerat ca nu aduce un aport asa mare pentru mine, asa ca am facut antifonare (burete/ banda textila) doar la fire si ce mai e care are tentativa de "zanganit". Nu stiu ce s-a intamplat la poza de mai sus dar o pun din nou aici. Editat August 21, 2023 de Marius 1 Link către comentariu Distribuie pe alte platforme sociale More sharing options...
Florin Postat August 22, 2023 Autorul subiectului Distribuie Postat August 22, 2023 ok. eu am luat 2 seturi de material antifonant suficient ptr 4 usi de pe emag 2 seturi de difuzoare din cele recomandate de mai sus dar problema...azi am zis sa ma uit cum se da fata de usa jos. am gasit cele 2 șurubele de plastic din partea de jos a fetei si cel de de la manweul de deschidere....dar nu m-au prea ajutat voi cum ati procesat? nu am.gasit nimic pe internet despre cum se da fata de usa jos...unde sunt suruburile si care este ordinea de demontare a pieselor sa trag aiurea de ornamente sa rup clipsurile parca nu as vrea in poze am pus si ce am cumparat...urmeaza sa ma apuc de lucru in concediu mulțumesc Link către comentariu Distribuie pe alte platforme sociale More sharing options...
Florin Postat August 22, 2023 Autorul subiectului Distribuie Postat August 22, 2023 usa desfăcută are deatul loc sa pui materialul antifonant Link către comentariu Distribuie pe alte platforme sociale More sharing options...
Florin Postat August 22, 2023 Autorul subiectului Distribuie Postat August 22, 2023 suruburile sunt cateva in partea de jos 2 bucăți de plastic Link către comentariu Distribuie pe alte platforme sociale More sharing options...
Florin Postat August 22, 2023 Autorul subiectului Distribuie Postat August 22, 2023 unul sub acest covoras de cauciuc Link către comentariu Distribuie pe alte platforme sociale More sharing options...
Florin Postat August 22, 2023 Autorul subiectului Distribuie Postat August 22, 2023 la usa fata mai este si acesta Link către comentariu Distribuie pe alte platforme sociale More sharing options...
Florin Postat August 22, 2023 Autorul subiectului Distribuie Postat August 22, 2023 la usa spate in spatele mascatorului carw are 3=cleme mai este unul Link către comentariu Distribuie pe alte platforme sociale More sharing options...
Florin Postat August 22, 2023 Autorul subiectului Distribuie Postat August 22, 2023 astea sunt boxele originale Link către comentariu Distribuie pe alte platforme sociale More sharing options...
Florin Postat August 22, 2023 Autorul subiectului Distribuie Postat August 22, 2023 astept sa vina materialele acum ca sa pot adauga poze si cu montajul de demontat a fost usor...vedem mai departe Link către comentariu Distribuie pe alte platforme sociale More sharing options...
Marius Postat August 22, 2023 Distribuie Postat August 22, 2023 Vezi că fără adaptoare/inele nu ți se mai deschid geamurile Link către comentariu Distribuie pe alte platforme sociale More sharing options...
Florin Postat August 22, 2023 Autorul subiectului Distribuie Postat August 22, 2023 pai si astea de unde se pot achizitioa? pe net ptr tivoli nu am gasit la o prima cautare tu de unde ai facut rost de ele? Link către comentariu Distribuie pe alte platforme sociale More sharing options...
Marius Postat August 22, 2023 Distribuie Postat August 22, 2023 Le-am modelat/proiectat/printat eu, am pus schema mai sus Link către comentariu Distribuie pe alte platforme sociale More sharing options...
Florin Postat August 22, 2023 Autorul subiectului Distribuie Postat August 22, 2023 m-am uitat pe acel document atasat de tine,,,dar nu pricep nimic.... Link către comentariu Distribuie pe alte platforme sociale More sharing options...
Florin Postat August 22, 2023 Autorul subiectului Distribuie Postat August 22, 2023 pai de aia nu intelegeam eu nimic. imprimanta 3D? Link către comentariu Distribuie pe alte platforme sociale More sharing options...
Marius Postat August 22, 2023 Distribuie Postat August 22, 2023 Da, ideea e că tre sa știi cât de cât ce faci, la difuzoare trebuie sa ai grijă la polaritate, se poate verifica cu o baterie. Membrana trebuie să vibreze spre exterior in sarcină. Eu pot sa revin oricând la setările din fabrică dacă este nevoie. Trebuie tăiat cercul ăla de plastic din interiorul fetei de ușă să încapă difuzoarele noi Link către comentariu Distribuie pe alte platforme sociale More sharing options...
Florin Postat August 22, 2023 Autorul subiectului Distribuie Postat August 22, 2023 legatul nu este o problemă. lucrez in electrică. Link către comentariu Distribuie pe alte platforme sociale More sharing options...
Florin Postat August 22, 2023 Autorul subiectului Distribuie Postat August 22, 2023 cercul de plastic din fata ușii il pot aranja intrebare. dupa ce am scos difuzorul original, și rămâne gaura in cadrul ușii, pot monta noile difuzoare direct ? se potrivesc la găuri? imi loveste geamul in ele din câte am inteles fără acele adaptoare care imi câștigă din adancumea de mintaj Link către comentariu Distribuie pe alte platforme sociale More sharing options...
Florin Postat August 22, 2023 Autorul subiectului Distribuie Postat August 22, 2023 am gasit aceste adaptoare universale si specificațiile boxelor par sa se potrivească, ceva opinii? mulțumesc Link către comentariu Distribuie pe alte platforme sociale More sharing options...
Recommended Posts